Een jaar verder, een jaar nieuwe Tips en Tricks voor Microsoft Teams!

Het is alweer ruim een jaar geleden dat we (noodgedwongen) massaal gebruik zijn gaan maken van Microsoft Teams. Alle communicatie met collega’s en klanten, het opslaan en delen van bestanden, alles ging ineens via Teams. Microsoft voorziet Teams dan ook veelvuldig van nieuwe functies, verbeteringen, leuke tricks en meer. Destijds hebben we voor jullie een superhandig lijstje samengesteld van de (toen) in onze ogen leukste Tips & Tricks, zodat je optimaal gebruik kunt maken van Microsoft Teams. Inmiddels is Teams alweer enorm doorontwikkeld en vonden wij het ook weer tijd om je te voorzien van de leukste en nieuwste Tips & Tricks voor Microsoft Teams! Geen 10 stuks deze keer, maar een zeer sterk samengesteld lijstje van 7 stuks!

Wil je de Microsoft Top 10 Tips en Tricks van vorig jaar ook nog even doornemen?
Klik dan op de volgende link: Microsoft Teams Top 10 Tips & Tricks

Microsoft Teams Tip #1

Te snel op enter gedrukt in Teams?

We kennen het allemaal wel, dikke vingers, een te grote enter knop en we versturen een half bericht. Er is een hele makkelijke manier om je laatst verzonden bericht in een chat te bewerken. Druk twee keer achter elkaar op  pijltje omhoog (op je toetsenbord) als je cursor in het berichtveld staat. Je kan nu je laatst verstuurd bericht bewerken en opnieuw sturen.

Microsoft Teams Tip #2

Direct een taak aanmaken vanuit de chat

In de chat zullen regelmatig acties en/of to do’s besproken worden. Je kan hier direct een taak van maken voor jezelf vanuit de chat. Klik met je muis op de drie bolletjes van de chat en vervolgens op meer acties. Daar kun je kiezen voor het aanmaken van een nieuwe taak.

Microsoft Teams Tip #3

Meet now!

Met de optie Meet Now (of nu vergaderen) kun je direct een vergadering opstarten, zonder eerst iedereen een uitnodiging te hoeven sturen. Open rechts bovenin bij vergaderen het drop down menu en kies voor nu vergaderen. Er wordt dan direct een vergadering opgestart en je kan dan kiezen wie je wilt laten deelnemen.

Microsoft Teams Tip #4

Sneltoetsen in Teams!

Iedereen is er gek op, sneltoetsen! Het maakt vaak je leven een stuk makkelijker en voornamelijk sneller. Veel Windows gebruikers maken gebruik van sneltoetsen en niet alleen om te knippen en plakken. Binnen Microsoft Teams kun je hier ook gebruik van maken, een aantal handige combinaties hebben wij voor je verzameld. Er zijn er uiteraard nog veel meer binnen Microsoft Teams, maar deze 10 zijn toch wel onze favorieten!

Wil je graag de volledige sneltoetsen lijst bekijken?
Dat kan via de website van Microsoft:
Microsoft Teams sneltoetsen van Microsoft

Teams sneltoetsen

  • Ctrl + , : Open instellingen

  • Ctrl + 6 : Open bestanden

  • Ctrl + E : Ga direct naar de zoekbalk

  • Ctrl + N : Begin een nieuw gesprek

  • Ctrl + 4 : Ga rechtstreeks naar je agenda

  • Ctrl + Shift + I : Markeren als belangrijk

  • Ctrl + Shift + A : Accepteer video call

  • Ctrl + Shift + D : Wijs inkomende oproep af

  • Ctrl + Shift + M : Mute activeren

  • Ctrl + Shift + E : Start scherm delen

Microsoft Teams Tip #5

Nieuwe deelnemers in het Team? Deel de geschiedenis!

Je kent het wel, je wordt toegevoegd aan een Team en voor jou komst is er al van alles besproken, waar jij zelf geen idee van hebt. Het is nu mogelijk om de gespreksgeschiedenis mee te sturen, zodat iedere nieuwe deelnemer direct bij kan lezen en op de hoogte is van wat er eerder is besproken.

Het delen van de gespreksgeschiedenis is een optie. En als je hiervoor kiest, kan je bepalen tot hoeveel dagen terug het nieuwe lid de gesprekken krijgt te zien.

Microsoft Teams Tip #6

Quizmasters opgelet!

Checken of je collega’s goed hebben opgelet tijdens de vergadering? Of gewoon een leuke quiz spelen met je Team? Dat is nu mogelijk door een Kahoot Quiz te integreren in de vergadering. Dit vergt uiteraard wat voorbereidingswerk. Je kunt Kahoot toevoegen door in het Team in de balk boven op de + te drukken en vervolgens zoeken naar Kahoot. Je kan nu inloggen met je account en een quiz gebruiken in je vergadering.

Microsoft Teams Tip #7

Stuur een bericht naar meerdere kanalen tegelijk

Heb je een bericht wat je binnen meerdere Teams wilt delen, dat is mogelijk met één simpele handeling. Klik in het berichtvenster op de opmaken knop. Vervolgens heb je optie “Post in meerdere kanalen”. Voeg alle Teams toe waarnaar je het bericht wilt verzenden en klik vervolgens op verzenden. Handig toch?!

Heb jij zelf nog tips?

We hopen dat jullie, net als bij ons vorige item met Tips en Tricks, nieuwe handigheidjes hebt ontdekt welke je werkzaamheden weer wat makkelijker en sneller kunnen maken.

Heb je zelf nog een goeie Tips of een handigheidje? We horen het graag! En heb je een vraag over dit artikel of wens je meer informatie? Dan kun je altijd even vrijblijvend contact met ons opnemen.

Meer over dit onderwerp

Heb je een vraag over dit artikel?

Neem dan contact met ons op. We gaan graag het gesprek aan om eventuele vragen en ideeën te beantwoorden.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.