Wizzbit en haar geschiedenis

Net als ieder volwassen IT bedrijf is ook Wizzbit begonnen op de zolderkamer. Onno Gort is Wizzbit gestart in 1991 samen met een compagnon. In de jaren erna heeft Wizzbit een groei ingezet die vandaag de dag nog steeds ongewijzigd aanhoud. In deze mooie lijn zien we een gezonde en houdbare groei van mensen, kennis, middelen en diverse nieuwe en aanblijvende relaties.

Toe aan uitbreiding

Wizzbit was hard aan het groeien en toe aan uitbreiding. De oplossing? Door het vertrek van verschillende buren in de straat kon het bedrijf de muren doorbreken en zo de ruimte uitbreiden en doorgroeien. In de hierop volgende periode heeft Wizzbit diverse merken in de markt gezet. Merken die we vandaag de dag nog steeds voeren. De Tijdelijke internetverbindingen (internet in een koffer!), IT beheer voor een vast bedrag en de eigen internetvoorzieningen bijvoorbeeld.

2015

In 2015 hebben Peter Rog en Tim Janss het bedrijf overgenomen en hebben de visie van Wizzbit doorgezet. De footprint is door de jaren heen nog altijd ongewijzigd actief. IT is en moet ondersteunend zijn voor het bedrijf wat door Wizzbit word gefaciliteerd. Dit in combinatie met een actieve rol voor het management over dataveiligheid, AVG of disaster recovery scenario’s. (stel er komt een pandemie en iedereen moet kunnen thuiswerken?)

30 jaar alweer!

Wizzbit is sinds 1991 actief in de IT sector. Tijdens deze jaren is er heel veel in onze rol veranderd, van inbellen met een analoog modem en “het internet” waar je misschien van had gehoord, tot aan de huidige service level agreements waarin downtime contractueel wordt vastgelegd en clouddiensten data van bedrijven hosten. In al deze jaren zijn wij echter gewoon de ICT collega’s van Wizzbit gebleven waarin wij nog altijd alle ingewikkelde IT vraagstukken ombuigen naar “Jip-en-Janneketaal”.

Tijd voor vernieuwing

30 worden vonden we een goed moment voor vernieuwing. Te beginnen met het logo. Het huidige logo bestaat nu al bijna 10 jaar en is aan vernieuwing toe. We houden onze vertrouwde “W” maar kiezen nu voor een meer volwassen uitstraling. Het logo word gefaseerd op platformen gewijzigd.

ISO certificeringen en Microsoft Gold

Wizzbit heeft in 2019 een traject opgestart om ISO 9001 en ISO 27001 te kunnen behalen voor onze dienstverlening en manier van werken. Wij zijn een schakel in deze dienstverlening en willen om die zeker niet de zwakste schakel zijn in de IT omgeving. Sinds oktober 2021 zijn we daadwerkelijk gecertificeerd! Daarnaast zijn we in 2021 ook nog eens Microsoft Gold partner geworden!