Een back-up van je Microsoft omgeving

Veel gebruikers van Microsoft 365 denken, of gaan er zelfs vanuit, dat een back-up van alle data binnen de Microsoft 365 omgeving standaard is. Niets is echter minder waar. Het enige waar Microsoft 365 in voorziet is een disaster recovery. Dit houdt in dat je data wel terug kunt krijgen, echter is dit zonder enkele structuur. Compleet platte data waar je in sommige gevallen niet alles meer mee kan.

Microsoft 365 is vaak de basis van data

Voor veel bedrijven is Microsoft 365 de basis van data en de werkzaamheden. E-mail, opslag van data (SharePoint en OneDrive), communicatie en samenwerking (Teams) komen hierin samen. Dat maakt het belangrijk om een goed back-up plan te hebben. Wij maken gebruik van Back-IT 365. Deze back-up dienst van Uniserver zorgt voor een back-up van de Microsoft 365 omgeving. E-mail, SharePoint, Teams en persoonlijke data in OneDrive worden allemaal meegenomen in de back-up.

Hoe Back-IT 365 in de praktijk werkt

Er zijn geen limieten met betrekking tot de hoeveelheid opslag en de retentietijd kan ingesteld worden tot maximaal 7 jaar. De dienst wordt afgerekend op basis van het aantal gelicenseerde gebruikers in de Microsoft 365 tenant. Door de koppeling tussen Back-IT 365 en de bedrijfstenant is altijd alle data beschermd, want nieuwe gebruikers worden automatisch meegenomen.

Wizzbit beheert en monitort de back-up en biedt support wanneer data terug gehaald moet worden.