Impact op het MKB

Dat de gevolgen van het Corona virus inmiddels tot alle lagen van het MKB zijn doorgedrongen is duidelijk. En dat het virus en de genomen maatregelen impact gaat hebben op bedrijven is ook een zekerheid. Door onze brede klantengroep krijgen we van veel verschillende branches de gevolgen mee. En helaas zien we ook dat er bedrijven zijn die vanaf het opduiken van het virus moeten vechten tegen de economische gevolgen ervan. Inmiddels heeft de overheid verschillende regelingen aangekondigd om het bedrijfsleven te ondersteunen en zien we dat grote techbedrijven tools gratis beschikbaar maken om met name thuiswerken voor iedereen makkelijker te maken.

Let op! Cybercriminelen willen van deze situatie profiteren!

Een andere ontwikkeling, die zeer nadelig kan uitpakken, is de toename van corona gerelateerde phishing mail. Ons advies; blijf alert! En twijfel je, open dan geen bijlagen en vul nooit je wachtwoord in. Je kan altijd even contact met ons opnemen, zodat wij kunnen meekijken om na te gaan of het een legitieme e-mail is of niet.

Zo blijven we aan het werk.
De mogelijkheden voor thuiswerken

Velen van ons werken inmiddels, waar mogelijk, noodgedwongen vanuit huis. Maar hoe zorg je ervoor dat werknemers ook op afstand productief kunnen zijn? Er is een overvloed aan techniek die werken op afstand mogelijk en makkelijk maakt. Denk aan Microsoft Teams. Bekijk ook de pagina wizzbit.nl/corona voor meer informatie. Weet je niet precies waar te beginnen en welke oplossing het beste bij jouw situatie past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een oplossing op maat.

Ook wij werken allemaal vanuit huis en zijn door schade en schande wijs geworden, dus vanuit ons nog een aantal tips om de thuiswerkervaring mogelijk te verbeteren:

  • Richt uw werkplek in. Maak een plek die toegewijd is aan werk, zonder onnodige afleidingen. Hierdoor kom je in de juiste mindset.
  • Communiceer en wees bereikbaar. Maak duidelijk op welke tijden je beschikbaar bent. Deel uw voortgang gedurende de dag. Documenteer updates, inzichten en bronnen voor collega’s.
  • Ritme. Ontwikkel een gezond schema. Pauzeer tijdig.. Door gebrek aan ‘social cues’ gaan mensen die thuis werken vaak te lang door zonder rustmoment.

Boven alles. Stay safe, stay healthy!

Aangezien het nog onbekend is voor hoelang dit de modus operandi blijft moeten wij er rekening mee houden dat onze nieuwe manier van werken ook op de lange termijn vol te houden is.

Wees mentaal betrokken bij je collega’s. Niet iedereen werkt thuis met een partner of heeft kinderen en/of huisdieren. Een praatje bij het koffiezetapparaat zit er voor velen ook niet meer in. Kortom hou elkaar scherp.

Doordat je aan huis gekluisterd bent, kan het zijn dat je minder actief bent. Zorg dat je om de 2 uur even de benen strekt en de ogen wat rust geeft. Een ergonomische stoel maakt een wereld van verschil. Mocht je deze niet tot je beschikking hebben en is het verstandig om meerdere malen per dag uw houding te veranderen of uw werkplek te verplaatsen. Bij Wizzbit hebben wij dagelijks om 15:00 een Wizzfit-momentje om de hartslag op gang te brengen.

Zo nu en dan een frisse neus halen kan ook geen kwaad, daglicht hebben we nodig om vitaal te blijven. Dus gebruik de pauzes om even een rondje buiten te lopen, die ene boodschap te doen of de vuilnis buiten te zetten.

En uiteraard geregeld de handen en je werkplek reinigen!

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.