Ondersteuning in Coronatijd van jouw ICT collega

Wat zijn oplossingen om zo efficiënt mogelijk door te kunnen met je dagelijkse werkzaamheden?

Het Coronavirus en mijn werkomgeving

Ook wij bij Wizzbit ervaren de gevolgen van het Coronavirus. Vragen als “Ik moet thuiswerken, wat nu?”, “Hoe kan ik op afstand met collega’s overleggen?” of “Hoe regel ik het met mijn telefoon?” komen veel voorbij. Om hierin, vanuit onze rol als ICT-collega, ondersteuning te bieden hebben wij een aantal oplossingen uiteen gezet. Heb je vragen of wens je meer informatie over deze oplossingen, kun je altijd even contact met ons opnemen.

Hoe kan ik thuis werken?

Werken vanuit huis kan op 2 manieren. Mocht je beschikken over een laptop, dan kun je vanuit huis met een zogeheten VPN verbinding op de server van kantoor komen. Heb je geen mobiel apparaat tot je beschikking? Dan kun je de computer op kantoor overnemen met behulp van de functie “Extern bureaublad”. Voor beide methoden dien je te beschikken over DUO two-factor authenticatie.

Ik wil een beveiligde VPN verbinding maken met kantoor

Een met DUO beveiligde VPN verbinding kun je maken met de tool Cisco AnyConnect. Zo kun je vanuit huis bij de bestanden op de server en hier vanaf werken.

Ik wil mijn computer op kantoor overnemen met de functie “Extern bureaublad”

Via een beveiligde VPN verbinding met kantoor kun je ook je fysieke computer overnemen. Dit kan met de tool “Extern bureaublad”.

Hoe kan ik vanuit huis zo efficiënt mogelijk met mijn collega’s blijven samenwerken?

Microsoft Teams is een tool welke geheel is gericht op de communicatie tussen jou en je collega’s. Zoals de naam als zegt “Teams” kun je eenvoudig samen met jouw team bestanden delen, chatten, bellen en videovergaderingen starten. In een periode waar ook wij van Wizzbit vanuit huis werken, gebruiken wij Microsoft Teams om met elkaar in contact te blijven.

Een korte video hoe je kunt starten met Microsoft Teams:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

De handleiding van Microsoft Teams (klik op de afbeelding voor het PDF bestand)

Wat kan ik doen met mijn telefoon vanuit huis?

Klanten en collega’s nemen contact met je op via de telefoon. Deze gesprekken komen binnen op je vaste toestel op kantoor. Als je thuis aan het werk bent wil je uiteraard dat klanten en collega’s hier zo min mogelijk hinder van ondervinden. Met Hipper kun je het telefoonverkeer wat is gericht aan jouw zakelijke toestel ook laten sturen naar je mobiele telefoon. Benieuwd hoe je dit kunt opzetten? Neem even contact met ons op en we vertellen je er graag meer over.