Verwijderangst

We kennen allemaal het gevoel wel; je ruimt een kast op met het doel extra ruimte te creëren en als je klaar bent heb je een halve plank vrij gemaakt. Stel je voor dat je net dat ene handige ding weg gooit en je dat binnenkort nodig hebt, terwijl je het al 2 jaar niet hebt gebruikt……

In digitale wereld is het niet anders, we zien regelmatig ernstige gevallen van verwijderangst, waardoor werkstations en servers overvol staan en daardoor zeker niet beter gaan presteren. Het enige wat we daaraan kunnen doen is de verwijderangst onder ogen komen en aanpakken!

De oplossing

We hebben nu dus een geval van verwijderangst geconstateerd en willen die angst gaan overwinnen. Rücksichtslos alles maar verwijderen is niet de oplossing in ieder geval, want we begrijpen ook wel dat in sommige gevallen data wel degelijk bewaard moet worden. We adviseren daarom om de data op te delen in 3 soorten:

  • Data die altijd beschikbaar moet zijn
  • Archiefdata
  • Data die definitief weg mag

Verschillende groepen

Groep 1 mag duidelijk zijn, dit blijft beschikbaar op de server of het werkstation en is altijd te bereiken. Voor groep 2 gaan we een digitaal archief creëren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van externe harde schijf of NAS. Hierdoor blijft de data beschikbaar, maar staat niet meer in de weg. En groep 3 ? Die gaat direct de prullenbak in.

Het is een tijdrovende klus om alles door te lopen en op de juiste plek te krijgen, maar je zult zien dat het overzicht geeft; een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd !

Bewaar alles veilig online

Wil je 100% zekerheid dat je de archiefdata altijd beschikbaar hebt en houdt dan kan je ervoor kiezen om hiervan nog een back-up te maken, bijvoorbeeld naar de cloud. Dan staat de data op twee verschillende plekken en mocht de hardware falen, dan is het altijd nog terug te halen uit de wolken. De kosten voor opslag in de Cloud zijn de laatste jaren hard omlaag gaan en voor 1 TB opslagruimte betaal je ongeveer € 10,- per maand.

Conclusie;

Verwijderangst is nergens voor nodig, als je ervoor zorgt dat je het goed hebt geregeld. Wil je met ons je angst onder ogen zien en aanpakken, dan staan wij klaar om je te begeleiden.

P.S. Sta je thuis nog steeds voor je te volle kledingkast te bedenken wat je vandaag aan moet? Check Marie Kondo, zij heeft opruimen tot een kunst verheven !

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.