Google stadia

Google stadia is de manier van Google om de concurrentie aan te gaan met o.a. de Microsoft XBOX en de Sony Playstation. Bij deze twee partijen moet je echter een fysiek device kopen om te kunnen gamen. Bij Google hoef je enkel deze 2 controllers te kopen en een Chromecast. Maar wat kunnen we er zakelijk mee?

Geschiedenis

Even een stukje geschiedenis. We hebben als grafisch ontwerper sinds jaar en dag een snelle grafische kaart nodig om alle renders binnen Adobe of Autodesk software snel te kunnen verwerken. Deze computers zijn vaak normale desktop computers en staan daarmee fysiek op een locatie. De uitdagingen? De persoon heeft een een desktop in gebruik die wellicht niet de gehele dag vol kan worden gebruikt en thuiswerken is lastig. Daarmee is de afschrijving op de investering van een zware desktopmachine dus behoorlijk hoog.

Rendering

De oplossing zou kunnen zijn dat er rendering vanuit de cloud wordt ingekocht. Met een beetje fantasie en het koppelen van bestaande platformen zou het goed kunnen zijn dat Autodesk, Adobe en Archicad wellicht komen met een upgrade optie van de bestaande licenties, waarmee je de software niet meer hoeft te installeren, maar gewoon gebruikt vanuit de cloud. Je kunt dan overal werken, 4k beelden streamen, licenties overdragen aan collega’s, thuiswerken en de data volledig opslaan bij de betreffende leverancier. Het zou wellicht voor veel grafische partijen een welkome verbetering zijn in de manier van werken.

Uiteraard zijn er nog aspecten voor beveiliging en AVG. Maar die laat ik in deze even achterwegen. Spannende tijden dus!

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.