Als we Apple mogen geloven, is er uiteraard een heleboel nieuw en verbeterd!
Maar om nu niet overspoeld te worden met nieuwe functionaliteiten,
hebben wij voor jou onze Top 5 samengesteld.

HÉT Apple Event

Eens per jaar, altijd in juni, vindt de Apple WWDC (Worldwide Developers Conference) plaats. HET event waarop Apple nieuwe ontwikkelingen lanceert; vaak een nieuw besturingssysteem. Afgelopen maandag 22 juni was het weer zover, ditmaal de lancering van iOS 14; het nieuwe besturingssysteem voor iPhone.

Enthousiasme in de mix met opgetrokken wenkbrauwen

Direct zorgde de bekendmaking van iOS 14 voor een hoop enthousiasme bij ons aan de lunchtafel, maar her en der ook wat opgetrokken wenkbrauwen bij de bekendmaking van de nieuwe features. Waar de één dolgelukkig van wordt, vraagt een ander zich af, waarom het weer helemaal op de schop moet?

Bij welk kamp je ook hoort, in deze blog lichten we een aantal veranderingen toe, zodat je in ieder geval bent voorbereid op wat er komen gaat. Er gaan uiteraard nog veel meer veranderingen met deze update gepaard. Deze kun je terugvinden op de website van Apple: https://www.apple.com/ios/ios-14-preview/

#1

Het beginscherm gaat op de schop, je kan voortaan Widgets tussen je apps zetten. De vernieuwde widgets zien er uit als kleine smartphone apps en kunnen meer informatie bevatten.

#2

App Library; een lijst die je al je apps combineert tot een duidelijk overzicht en automatisch organiseert, waardoor je minder schermen met apps hebt

#3

Compact calls; dit zorgt ervoor dat niet meer je hele scherm in beslag wordt genomen als je wordt gebeld

#4

App Library; een lijst die je al je apps combineert tot een duidelijk overzicht en automatisch organiseert, waardoor je minder schermen met apps hebt

Altijd op zoek naar het juiste emoticon ?? Binnenkort hoef je er niet meer doorheen te scrollen, maar kan je zoeken binnen de emoticons

#5

Handigheidje voor de ev-ers onder ons; Apple maps wordt uitgbreid met routes voor elektrische voertuigen. iOS 14 houdt acuclading, weer en andere factoren in de gaten en vertelt je exact waar de oplaadstations zijn, zodat je niet stil komt te staan langs de kant van de weg.

Wanneer komt iOS 14 uit?

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit alle mogelijk van iOS 14, maar voor ons de meest noemenswaardige. Het besturingssysteem is voorlopig alleen nog maar beschikbaar voor developers. De verwachting is dat het grote publiek er pas in september gebruik van kan gaan maken.

Bron foto’s: apple.com

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.