Microsoft Teams; We kunnen niet meer zonder !

Eerder dit jaar hebben we een artikel geschreven met Tips & Tricks voor Teams. Wil je ze nog een keer doorlezen? Dat kan hier! https://www.wizzbit.nl/nieuws/de-microsoft-teams-top-10-tips-tricks/

Microsoft heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en heeft hard gewerkt aan de ontwikkeling van Teams. Er wordt nu een nieuwe update uitgerold met een aantal leuke features die we willen uitlichten.

Parantal control Microsoft

Met zijn allen!

Toch wel een minpunt van Teams t.o.v. van andere vergadertools; het aantal mensen dat je in beeld kan zien. Nu zijn dat er nog 9 (aan het begin zelfs maar 4), maar dit wordt opgeschaald naar max. 42 personen.
Microsoft heeft al aangegeven dat ze dit willen gaan opschalen naar 1000 deelnemers en wellicht in de toekomst zelfs de mogelijkheid aan gaan bieden om meetings te hosten tot 20.000 deelnemers.

Terug naar de schoolbanken…

Microsoft heeft de Together Mode toegevoegd. In deze modus plaatst AI (artifical intelligence) alle deelnemers in dezelfde achtergrond. Hierdoor lijkt het alsof je met zijn allen in dezelfde ruimte zit.
Op dit moment is er alleen nog een auditorium beschikbaar als achtergrond, maar Microsoft heeft al aangegeven de beschikbare achtergronden snel uit te breiden. Deze feature is te gebruiken wanneer je minimaal 5 deelnemers in de meeting hebt.

Focus op wat echt belangrijk is

Ook dit is een feature die wordt aangestuurd met behulp van Artifical Intellegince. Dynamic View detecteert welke deelnemers van de meeting aan het praten of delen zijn en legt de focus op die personen.
Als er bijvoorbeeld twee personen een scherm aan het delen zijn, worden deze naast elkaar weer gegeven.

Even afzonderen?

Er komen Virtual Breakout Rooms beschikbaar. Deze feature geeft de mogelijkheid om vanuit een meeting met een aantal deelnemers af te splitsen naar een aparte meeting, om vervolgens later weer terug te keren naar de ‘hoofdmeeting’. Ideaal voor bijvoorbeeld een training waarbij deelnemers in kleinere groepjes aan een case moeten werken.
Wil je meer info over bovenstaande opties of hulp bij het gebruik ervan, dan horen we dat graag!

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.