Wat voor headset gebruik jij? 

Natuurlijk kan je elke headset gebruiken om je online meeting in Microsoft Teams te doen. De keuze van de headset kan echter van grote impact zijn voor de kwaliteit ( audio ) van de meeting.

Er gaat natuurlijk niks boven een ouderwetse vergadering op kantoor. Maar in 2020 is dit niet meer zo vanzelfsprekend en zit iedereen thuis achter de webcam in zijn online meetings. Bedenk van te voren even goed welke headset je hiervoor gebruikt. Weet je niet precies wat voor soort headset je prettig vind? Lees er hier meer over.

Heldere communicatie.

Het geluid tijdens je vergadering is van groot belang, je mist namelijk wat non verbale communicatie, natuurlijk is er bijvoorbeeld in Microsoft Teams wel beeld maar dit is toch net even wat anders dan in real life. In de praktijk merk je dat niet iedereen altijd even aandachtig kijkt in de camera of deze zelfs aan zet. Dus dan blijft er het geluid over als belangrijkste vorm van communicatie. Je kan het dan vergelijken met een ouderwets telefoongesprek. We weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als je met iemand belt die op de car kit zit en meer ruis dan gesprek hoorbaar is.

Deze problemen spelen ook in het gebruik van headsets en daarom zeker van belang om dit te testen en een geschikte headset te gebruiken.

Waar moet je dan op letten?

Er zijn headsets die zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, deze hebben op een aantal punten wat voordelen in het gebruik. Zo kan je hierop bijvoorbeeld gebruik maken van de knoppen op de headset om verschillende acties uit te voeren:

  • Oproep beantwoorden
  • Reageren op Vergader Buzzers
  • Audiovolume aanpassen
  • Dempen en dempen opheffen
  • Gesprekken in de wachtstand zetten en oproepen die worden gehouden, activeren
  • Juggle meerdere oproepen
  • Gesprekken en vergaderingen inwisselen

De laatste checks

Een andere handige optie is het weergeven van een melding bij het starten van een Teams vergadering op de headset, zo kom je dus nooit meer te laat binnen. Daarnaast zijn er de gecertificeerde Microsoft Teams headsets die uitermate geschikte zijn voor ruisonderdrukking en verbeterede audio performance.

Laatste tip voor een geschikte headset, denk na of je draadloos of met een draadje gaat. In het laatste geval weet je zeker dat hij nooit leeg gaat tijdens je vergadering of last krijgt van externe storingsbronnen. Je mist hierbij wel de vrijheid om even weg te lopen van je systeem.

Onze ervaring met de draadloze headset is dat de kwaliteit en de accuduur zeker geen probleem is en zeker niet met de gecertificeerde headset. Koop in ieder geval niet de goedkoopste headset want hierin zien wij wel problemen in accuduur en kwaliteit van audio.

Meer over headsets?

Wil je graag meer informatie over welke modellen dan eventueel geschikt zijn voor jou.
Lees dan ons artikel De top 5 headsets voor Microsoft Teams, thuis of onderweg

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.