Microsoft heeft aangekondigd in 2022 een aantal grote veranderingen door te voeren binnen het Microsoft365 portfolio. We hebben de belangrijkste zaken voor je op een rij gezet.

Introductie

Microsoft heeft in 2010, alweer 12 jaar geleden de clouddienst Office365 geïntroduceerd. Deze dienst is later hernoemd naar Microsoft365 en heeft veel veranderingen gehad in de inhoud van de dienst. Deze wijzigingen hebben ervoor gezorgd dat er een stabiel, veilig en compatible zakelijk platform is ontstaan waar praktisch ieder bedrijf tegenwoordig gebruik van maakt. Na deze 12 jaar heeft Microsoft een aantal veranderingen aangekondigd die, volgens Microsoft, past in het huidige gebruik van de clouddienst.

Parantal control Microsoft

Microsoft365 voorwaarden wijziging

Microsoft heeft per februari 2022 voor het eerst in meer dan 10 jaar een wijziging doorgevoerd in de wijze waarop de diensten worden afgenomen. Het nieuwe model waarin veel veranderingen zitten heeft Microsoft het New Commerce Experience (NCE) genoemd. Het nieuwe NCE model gaat over veel kleine wijzigingen die direct bij Microsoft te lezen zijn, waarbij het belangrijkste de contract wijziging is. Microsoft zal namelijk alle licenties die op dit moment maandelijks opzegbaar zijn overzetten naar drie nieuwe contract vormen:

  • Jaarcontract met jaarlijkse betaling (NCE Jaar)
  • Jaarcontract met maandelijkse betaling (NCE Maand)
  • Flexibele maandcontract (NCE Flex)

Hiermee gaat Microsoft een nieuwe fase in en nieuwe licenties standaard op jaarcontract en maandelijkse betaling zal gaan aanbieden (NCE Maand). De afgelopen 10 jaar waren dan ook voor veel bedrijven een flexibele instapperiode waarin alle mutaties en veranderingen per maand konden worden gewijzigd.

Microsof365 prijsverhogingen

Microsoft heeft besloten om de prijzen van praktisch alle diensten te indexeren en te verhogen. Microsoft heeft sinds de introductie van Microsoft365 geen tariefsverhoging doorgevoerd en geeft nu aan dat, mede door de snelle groei van apps en het actieve verbruik van diensten, een tariefsverhoging noodzakelijk is. Per 1 maart gaan de licentiekosten gemiddeld met 10% omhoog met uitschieters naar 25%. Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

  • Microsoft365 Business Basic $ 6 (was $5)
  • Microsoft365 Business Premium $22 (was $20)
  • Microsoft365 E3 $36 (was $32)

Bronvermelding

Prijsverhoging:
Website Microsoft

New Commerce Experiense:
Website Microsoft

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.