Zo veilig mogelijke ICT omgeving

Wij pleiten uiteraard voor een zo veilig mogelijke ICT omgeving, waarbij je gegevens en die van de klanten beschermd worden. Overgaan op twee factor authenticatie raden wij dan ook ten zeerste aan!

Bij het aanmaken van een online account wordt altijd gevraagd om een sterk wachtwoord; minimaal aantal tekens; 1 cijfer; 1 leesteken; 1 hoofdletter. We doen het allemaal keurig, maar vaak is het een variatie op een wachtwoord dat je al gebruikt voor andere accounts. Bij Facebook heb je Wachtwoord! en voor Instagram maak je daarvan Wachtwoord1!. Lijkt veilig, maar is het absoluut niet. Hackers weten heel goed waar ze mee bezig zijn en als ze van één account je wachtwoord te pakken hebben, zullen ze ook zeker proberen met dat wachtwoord of een variatie erop toegang te krijgen tot je andere accounts.

Hoe maak ik het dan helemaal veilig?

De vraag die nu in je opkomt is natuurlijk; Hoe krijg ik het dan wel 100% veilig? Het antwoord op die vraag is: Niet. Er zijn meerdere mogelijkheden om het veiliger te maken, maar 100% veilig gaat het nooit worden. Een veiligere manier van inloggen is Twee (of drie) factor authenticatie. Door dit te gebruiken wordt jouw identiteit op twee manieren vastgesteld. Vergelijk het met een voordeur met twee verschillende sloten, als je niet beide sleutels hebt, kom je niet binnen.Meervoudige authenticatie is er in verschillende vormen, denk aan een code die naar je telefoon wordt gestuurd of herkenning van je vingerafdruk of gezicht. Je kan de drie factoren als volgt indelen:

1. Iets wat je weet; een wachtwoord
2. Iets wat je hebt; een telefoon (voor sms of een app)
3. Iets wat je bent; vingerafdruk of iris

Het tweede (en derde) slot maakt het voor een hacker veel moeilijker om toegang te verschaffen tot je accounts. Naast het wachtwoord heeft hij ook toegang tot je mobiele telefoon nodig. Je gezicht of vingerafdruk is sowieso niet beschikbaar voor de hacker. Bekijk dus goed de opties die aanwezig zijn en maak daaruit de keuze die het beste bij jouw situatie past.

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.