Afgelopen maand is Microsoft begonnen met de uitrol van de nieuwste versie van Teams. Volgens het bedrijf is het de grootste update sinds de release van teams in 2017. Met de uitrol heeft teams een flinke upgrade gekregen met daarbij nieuwe functies, verbeterde functionaliteit en sneller onderweg!

Sneller en zuiniger

Teams is sneller en zuiniger dan het hiervoor ooit is geweest. Volgens de topman van Microsoft is Teams nu zelfs twee keer zo snel als zijn voorganger. De tijd dat Teams opstart, ofwel de tijd die je erover doet om deel te nemen aan een online vergadering zou moeten zijn gehalveerd. Ook het geheugengebruik is drastisch verlaagd. Met deze twee verbeteringen zijn de grootste pijnpunten rondom Teams aangepakt.

Avatars & AI

Werk je vanuit huis en heb je nog je luie trui aan? Met de nieuwe functie van Teams is dit geen probleem meer. Met de nieuwe avatar functie verander jij in een avatar en dus ziet ook je trui er uit als een nette geschikt voor werk.

Met de nieuwe AI functies hoef je niet zelf meer een vergadering te notuleren, dit doet Teams nu voor jou. Ook kan je de scheldwoorden van je ietwat uitbundige collega eruit filteren. Teams maakt nu voor jou een automatische samenvatting en kan je zelfs met de premium variant een samenvatting terug kijken of lezen van een vorige vergadering.

Teams Co-Pilot

Microsoft heeft AI functionaliteiten in navolging van Bing nu ook toegevoegd aan de office apps, waaronder teams. Microsoft noemt deze functionaliteit Co-Pilot omdat het jou moet gaan helpen met het werken in de office apps.

Co-Pilot is een nieuw venster in de teams app die je vragen kan stellen en commando’s kan geven. Op basis van jouw input gaat Teams, zolang het inderdaad met Teams te maken heeft, zijn best doen om het voor jou op te lossen.

Miljoenen gebruikers

In de corona jaren is het gebruik van Microsoft Teams exceptioneel gestegen, evenals de concurrerende producten. In januari telt het videochat platform ruim 280 miljoen gebruikers. Wij kunnen vanaf nu de nieuwe preview versie bij jullie komen instellen. Geef je ons een belletje als je er klaar voor bent?

Peter Rog

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.