Headsets;
Welke past het best bij jou?

in-ear, on-ear, over-ear. Voor onderweg, thuis op de bank of in een meeting.
We hebben het voor je uitgezocht!

Wanneer welk soort
headset te gebruiken?

Headsets; ze zijn er vele vormen, formaten en kleuren. Hoe besluit je nou wat het beste bij jou past en goed werkt in de situaties waarin je een headset wilt gebruiken?

Zelf heb ik mij niet beperkt tot één headset. Ik heb een noise cancelling (over ear) koptelefoon die ik veel gebruik tijdens het werk, zowel thuis als op kantoor. Maar noise cancelling vind ik dan weer niet zo geschikt tijdens het reizen, dus in de auto, op de fiets en de sporadische momenten in het OV gebruik ik de oortjes die meegeleverd zijn met mijn telefoon.

Meerdere headsets voor verschillende activiteiten.

De keuze voor mijn headsets heb ik dus eigenlijk bepaald op basis van de momenten waarop ik ze wil gebruiken. En dat is dan ook direct onze eerste tip. Als je een headset of koptelefoon wilt gaan aanschaffen, bedenk dan eerst goed op welke momenten je hem wilt gebruiken en wat het doel is. Wil je alleen je collega’s af en toe ‘uitzetten’ dan volstaat een noise cancelling headset waarop je muziek kunt afspelen. Maar misschien vind je het ook handig dat je tijdens het werken een telefoongesprek kan beantwoorden via je headset en wil je hem gebruiken voor online meetings. Kortom; bepaal allereerst op welke moment je de headset wilt gebruiken.

Wat is je budget?

Tweede tip die we willen meegeven is; bepaal vooraf een budget. Prijzen voor een headset lopen uiteen van een paar tientjes tot € 400,- à € 500,- euro voor headset met alles erop en eraan. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar zoek binnen de prijsrange die binnen je budget past.

En dan het draagcomfort, zeker als je de headset meerdere uren per dag gebruikt is het van belang dat hij lekker zit. We kunnen headsets indelen in 3 categorieën, zie afbeelding rechts:

In-ear

De namen zeggen het eigenlijk al. In-ear zijn oordopjes die je in je oor stopt. Formaat van de dopjes moeten passen bij jouw oren en als het net niet lekker past kunnen ze makkelijk uitvallen. Sommige merken leveren verschillende formaten dopjes mee, zodat je ze kan aanpassen.

On-ear

On-ear zijn al echt koptelefoons, waarbij de kussen op je oor ‘liggen’. Deze koptelefoons hebben niet altijd de mogelijkheid tot noise cancelling en je bent daardoor niet helemaal afgesloten van de buitenwereld.

Over-ear

Als laatste hebben we nog de over-ear headset. Dit is vaak een behoorlijk grote koptelefoon, waarbij de kussen helemaal over je oren heen liggen. Wil je niet met een opzichtige koptelefoon opzitten, dan is deze het minst geschikt.

Welke headset kopen?

Dan heb je over bovenstaande punten nagedacht en wil je daadwerkelijk iets kopen. Je gaat naar een webwinkel en opeens heb je de keuze uit 500 verschillende headsets. Maak gebruik van de filters op basis van jouw wensen en eisen en check vooral reviews. De reviews geven je een goed en eerlijk beeld van wat een koptelefoon daadwerkelijk kan ten opzichte van de specificaties genoemd door de fabrikant. Website als Tweakers, Kieskeurig of Google Reviews zijn hier heel geschikt. En vergeet ook de reviews bij de webshops zelf niet.

Succes met het uitzoeken van een geschikte headset ! En mocht je nog wat extra advies willen, bel ons dan gerust !

Heb je vragen over dit artikel, neem dan contact met ons op. We kijken graag even met je mee of je huidige situatie voldoende veiligheid bied of dat we ergens iets kunnen optimaliseren.

070 – 394 32 00