Wanneer welk soort
headset te gebruiken?

Headsets; ze zijn er vele vormen, formaten en kleuren. Hoe besluit je nou wat het beste bij jou past en goed werkt in de situaties waarin je een headset wilt gebruiken?

Zelf heb ik mij niet beperkt tot één headset. Ik heb een noise cancelling (over ear) koptelefoon die ik veel gebruik tijdens het werk, zowel thuis als op kantoor. Maar noise cancelling vind ik dan weer niet zo geschikt tijdens het reizen, dus in de auto, op de fiets en de sporadische momenten in het OV gebruik ik de oortjes die meegeleverd zijn met mijn telefoon.

Meerdere headsets voor verschillende activiteiten.

De keuze voor mijn headsets heb ik dus eigenlijk bepaald op basis van de momenten waarop ik ze wil gebruiken. En dat is dan ook direct onze eerste tip. Als je een headset of koptelefoon wilt gaan aanschaffen, bedenk dan eerst goed op welke momenten je hem wilt gebruiken en wat het doel is. Wil je alleen je collega’s af en toe ‘uitzetten’ dan volstaat een noise cancelling headset waarop je muziek kunt afspelen. Maar misschien vind je het ook handig dat je tijdens het werken een telefoongesprek kan beantwoorden via je headset en wil je hem gebruiken voor online meetings. Kortom; bepaal allereerst op welke moment je de headset wilt gebruiken.

Wat is je budget?

Tweede tip die we willen meegeven is; bepaal vooraf een budget. Prijzen voor een headset lopen uiteen van een paar tientjes tot € 400,- à € 500,- euro voor headset met alles erop en eraan. Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar zoek binnen de prijsrange die binnen je budget past.

En dan het draagcomfort, zeker als je de headset meerdere uren per dag gebruikt is het van belang dat hij lekker zit. We kunnen headsets indelen in 3 categorieën, zie afbeelding rechts:

Een vrijblijvend gesprek?

Heb je een vraag, wens je meer informatie of wil je graag even sparren met één van onze IT-specialisten? We nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

Tim Janss

IT-specialist

070 – 394 32 00

Bij versturen van dit formulier, ga je akkoord met de voorwaarden.