Wizzbit en JiNC helpen kinderen op weg met Bliksemstage

Kinderen van Basisschool ’t Palet komen een kijkje nemen bij Wizzbit

Een dagje “meedraaien” met de ICT-collega’s van Wizzbit. Dat stond er woensdag 30 mei op het programma voor de kinderen van Bassisschool ’t Palet uit Den Haag. De zenuwachtige gezichtjes die wij in het begin aan de tafel mochten ontmoeten, werden al snel ingeruild voor blije en lachende gezichtjes, die na afloop al hebben gesolliciteerd voor hun eerste stage periode. Kort samengevat: een zeer succesvolle, leuke en leerzame dag!

Na een kleine introductie over Wizzbit, wie wij zijn en wat wij allemaal doen, zijn de kinderen in groepjes aan de slag gegaan met 3 verschillende opdrachten die de aspecten binnen Wizzbit goed weergeven.

ICT

Monteren en samenstellen van een eigen computer. De kinderen waren er ijverig mee bezig, met hulp van (Wizzbit meester) Lucas is het ieder groepje gelukt om alle onderdelen netjes op z’n plek te krijgen. Een eigen systeem samenstellen? Dat is voor de kinderen nu ook geen probleem!

Helpdesk

Een probleem met de computer? Een issue met het internet? Geen probleem! Na de opdrachten van (Wizzbit meester) Dennis voor het onderdeel Helpdesk, kunnen ze hun ouders voortaan helpen in het onderhouden van een stabiele IT omgeving in huis.

Programmeren

Scratch! Dat hebben de kinderen, dankzij (Wizzbit meester) Hannes, nu helemaal onder de knie! Het leuk en leerzaam leren omgaan met code heeft ze alvast een klein beetje laten zien wat je allemaal wel niet met code kunt doen.

Iedereen groeit met JiNC

Ieder kind in Nederland zou dezelfde kans moeten krijgen op een succesvol, bevredigend werkend leven. De realiteit is echter andersJINC doet daar iets aan, met hulp van MVO ingestelde bedrijven zoals Wizzbit. Meer informatie over JINC? Klik hier