De lancering van nieuwe Microsoft Surface devices

De lancering van Microsoft surface devices gaat uiteraard gepaard met de versnelling van de al uitgebrachte devices op de markt, maar deze keer ook met een blik in de toekomst. Dat is best uniek, omdat de grote bedrijven doorgeens geen kijkje in de keuken geven. De reden dat Microsoft dit doet, en nog veel meer, in deze update van 3 minuten.

De Surface – Laptop, Pro, Go, Book en Studio

Microsoft Surface, de opvolgers

Microsoft geeft de afgelopen 6 jaar in het begin van de herfst zijn nieuwe hardware vrij. Deze keer zien we uiteraard de opvolging van de al bekende devices. De Surface – Laptop, Pro, Go, Book en Studio worden gecontinueerd in het assortiment. Dat is belangrijk voor de zakelijke markt omdat je, bij de keuze van een formfactor, weet dat Microsoft dit formaat en model de komende jaren zal ondersteunen. De Laptop en de Pro hebben aan de binnenkant een update gekregen wat ze nog sneller en beter maakt. De Book, Go en Studio hebben hier geen update gekregen. Geweldige apparaten die bij iedere beroepsgroep kunnen passen.

De Surface – Laptop, Pro, Go, Book en Studio

Nieuwe Surface Pro X

De nieuwe Microsoft Surface Pro X is een device welke maar een paar millimeter dik is en heeft, in tegenstelling tot alle andere surface devices, een eigen ontwikkelde processor op een andere architectuur. Deze ARM processor kan daarom niet alle applicaties draaien, maar is daarintegen wel in staat om langer te kunnen werken op een batterijlading en is nog compacter. Je kunt deze vergelijken met een iPad met Windows. Deze Surface Pro X heeft, net als de Pro, een klaptoetsenbord met de verandering dat er een ingebouwde pen in een klein vakje aanwezig is.

Je kunt dus altijd snel aantekeningen maken met de volledige aansluiting van al je mail, teams, onenote en onedrive data. Wij denken dat Microsoft met deze uitbreiding de mobiele user die geen dekstop op laptop nodig heeft, maar wel een groot scherm goed kan ondersteunen. Tegelijk is het device volledig encrypted en door de beheerder te updaten via Microsoft Intune. In gebruik en beheer daarom een mooie toevoeging op het portfolio.

Binnenkort hebben wij alle Microsoft demo-modellen bij ons op kantoor.

Kom jij ze uitproberen?

De toekomst – iets wat de meeste tech bedrijven niet durven te benoemen – heeft Microsoft volledig uit de doeken gedaan. Ze willen met de moderne werkplek namelijk een totaaloplossing bieden door volgend jaar een nieuwe richting op te bouwen, namelijk in de hardware en software volledige dual-screen support. Denk hierbij aan outlook, je selecteert een bericht op het ene scherm en de mail wordt geopend op het andere scherm. Door de samenwerking tussen deze Surface hardware en Windows X, ontstaat er een totaal nieuwe manier van werken.

Als laatste gaat Microsoft een apparaat uitbrengen met de naam DUO. Dit apparaat heeft 2 schermen is volledig om te klappen en werkt op Android van Google. Hiermee heb je al de bekende apps, de kracht van integratie met al je data, een mobiele telefoon, want je kan er mee bellen, volledig in 1 mobiel device. De Microsoft Surface DUO.

Met de lancering van de nieuwe productlijn heeft Microsoft de toon gezet in de markt. Hoe de concurrentie hier op gaat reageren is nog niet bekend.